Logo de CdT Online Zona privada
Logo de CdT Online

FN01125: TAST I SERVICI DE VINS PORTUGUESOS

De 16/04/2025 al 17/04/2025
Tancat
Termini d'inscripció de 06/02/2025 a 12/04/2025
Servei/Sala
CDT ALICANTE
Preferentment Ocupats
Tornar
Plaç d'inscripció tancat
HorariDe 09.30 a 13.30h.
Duració8 horas
DocentsESPI CENCERRADO, FRANCISCO JAVIER
Contactecdt_alicante@turismecv.es965938550Necessites saber més?
Direcció d'imparticióCATEDRÀTIC JAUME MAS I PORCEL Nº 4, 03005, Alacant/Alicante
Compartir aquest curs
Dirigit aPreferentment a persones desocupades del sector hostaleria/turisme de la Comunitat Valenciana, de l'àrea corresponent al curs sol·licitat.
RequisitsHaver realitzat la inscripció en la web https://cdt.gva.es/va aportant la documentació corresponent en vigor (DNI / N.I.E. i NÒMINA / DARDE), o bé, autoritzar la consulta PAI en emplenar la inscripció.
ObjectiusProporcionar als participants un coneixement integral sobre la rica tradició vinícola de Portugal, ensenyant no sols a identificar i avaluar els seus vins de manera professional, sinó també les millors pràctiques per al seu servici adequat
Continguts1. Introducció als Vins Portuguesos - Història i evolució de la viticultura a Portugal: Des de l'antiguitat fins a l'actualitat. - La importància del vi en la cultura portuguesa: 2. Les Principals Regions Vinícoles de Portugal - Porto i el Vi de Porto (Porte): Història, característiques del vi de Porto i les diverses categories (ruby, tawny, vintage, etc.). - Douro: Vins negres de gran prestigi produïts en esta regió, sòls i clima, i les varietats de raïm típiques com Touriga Nacional. - Vinho Verd: Vins blancs frescos i lleugers de la regió nord-oest de Portugal, amb èmfasi en la varietat Alvarinho. - Sota Alentejo: Vins negres robustos i poderosos, com els elaborats amb Alacant Bouschet. - Dão: Vins fins i elegants, especialment els negres de Touriga Nacional. - Lisboa: Vins elaborats en una de les regions més grans i diverses de Portugal. - Madeira i Açores: Vins únics i diferenciats amb una tradició de fortificació especial. 3. Varietats de Raïm Portugués - Raïm autòcton més comú a Portugal: Touriga Nacional, Alvarinho, Baga, Aragonez (Ull de llebre), Castelão, Negra Roriz. 4. Tècniques de Servici de Vins Portuguesos 5. Pràctiques de Tast - Tast guiat d'una selecció de vins portuguesos representatius de les principals regions: Vinho Verd, Porto, Alentejo, Dão, i Madeira.
Informació adicionalImprescindible marcar que li interessa el curs en la seua zona privada en la web, una vegada li arribe el missatge de PRESELECCIONAT/A.

Pròxims cursos