FN01725: TAST MONOVARIETAL: GARNACHES D'ALACANT A NAVARRA
De 05/05/2025 al 05/05/2025
Tancat
Termini d'inscripció de 06/02/2025 a 30/04/2025
Servei/Sala
CDT ALICANTE
Preferentment Ocupats
Tornar
Plaç d'inscripció tancat
HorariDe 09.30 a 13.30h.
Duració4 horas
DocentsESPI CENCERRADO, FRANCISCO JAVIER
Direcció d'imparticióCATEDRÀTIC JAUME MAS I PORCEL Nº 4, 03005, Alacant/Alicante
Dirigit aPreferentment a persones ocupades en el sector hostaleria/turisme de la Comunitat Valenciana, de l'àrea corresponent al curs sol·licitat.
RequisitsHaver realitzat la inscripció en la web https://cdt.gva.es/va aportant la documentació corresponent en vigor (DNI / N.I.E. i NÒMINA / DARDE), o bé, autoritzar la consulta PAI en emplenar la inscripció.
ObjectiusQue l'alumne conega les característiques distintives de la garnacha, una de les varietats de raïm més destacades d'Espanya, en les seues diferents manifestacions de les denominacions d'origen que abasten des d'Alacant fins a Navarra
Continguts1. Introducció a la Garnacha: Història i Característiques de la Varietat
o Origen de la garnacha i la seua expansió per Espanya i el món.
o Característiques generals de la garnacha: les seues particularitats com a varietat (acidesa, tanins, color, aromes).
o Subvariedades de garnacha: diferències i similituds.
o El paper de la garnacha en la viticultura espanyola i mundial.
2. La Garnacha a les Regions d'Alacant i Navarra
o Garnacha a Alacant: Història, característiques del terroir, i denominació d'origen.
o Garnacha a Navarra: Condicions climàtiques i geogràfiques de Navarra. Importància de la garnacha en esta regió i com les tècniques de vinificació han evolucionat.
o Comparació de les denominacions d'origen: Alacant, Navarra
3. Tast Monovarietal: Tècniques i Procediment
o Tast comparatiu: com analitzar vins de garnacha de diferents regions i estils (rosat, negre jove, negre amb barrica).
4. El Futur de la Garnacha: Noves Tendències
o Tendències actuals en la vinificació de garnacha: vins orgànics, biodinàmics, i naturals.
o Els reptes per als productors de garnacha en les diferents regions d'Espanya.
Informació adicionalImprescindible marcar que li interessa el curs en la seua zona privada en la web, una vegada li arribe el missatge de PRESELECCIONAT/A.