FN01825: COCTELERIA: DE LA TRADICIÓ A LA VANGUARDIA
De 07/04/2025 al 10/04/2025
Tancat
Termini d'inscripció de 06/02/2025 a 30/03/2025
Servei/Sala
CDT ALICANTE
Preferentment Ocupats
Tornar
Plaç d'inscripció tancat
HorariDe 09.30 a 13.30h.
Duració16 horas
DocentsVIDAL CABANILLAS, ELISA
Direcció d'imparticióCATEDRÀTIC JAUME MAS I PORCEL Nº 4, 03005, Alacant/Alicante
Dirigit aPreferentment a persones ocupades en el sector hostaleria/turisme de la Comunitat Valenciana, de l'àrea corresponent al curs sol·licitat.
RequisitsHaver realitzat la inscripció en la web https://cdt.gva.es/va aportant la documentació corresponent en vigor (DNI / N.I.E. i NÒMINA / DARDE), o bé, autoritzar la consulta PAI en emplenar la inscripció.
ObjectiusQue els participants aprenguen l'evolució de la cocteleria, des dels seus clàssics més emblemàtics fins a les últimes tendències i tècniques innovadores que definixen la cocteleria moderna i fomentar la creativitat en l'elaboració de còctels
Continguts1. Introducció a la Cocteleria: Història i Evolució
2. Còctels Clàssics: Preparació i Tècnica
o Mètodes bàsics de preparació: Agitar, regirar, colar, macerar i muntar, i quan usar cada un d'estos mètodes per a diferents tipus de còctels.
o Mesurament i presentació: Ús adequat de les ferramentes (shakers, coladors, jiggers, culleres llargues, etc.), i com mesurar amb precisió.
o Ingredients tradicionals: Dominar l'ús d'ingredients clàssics com a ginebra, rom, whisky, vermut, licors, sucs frescos i xarops.
o Pràctica de preparació de còctels clàssics: els participants aprendran a preparar i servir còctels com el Martini, Margarita, Caipirinha i altres.
3. La Cocteleria d'Avantguarda: Tendències Actuals
o Innovació en els ingredients
o Tècniques de cocteleria molecular
o Carbonatació i altres mètodes d'infusió
o Còctels sense alcohol (Mocktails)
4. L'Art de la Presentació i la Creativitat
o El disseny i l'estètica dels còctels
o Creació de còctels personalitzats
o L'art de la garnitura: Com crear decoracions atractives i com estes contribuïxen al perfil sensorial del còctel.
5. Tècniques Avançades de Cocteleria
o Infusions i destil·lats casolans
o Fermentació i altres processos químics
o Vapors, boires i fum
o L'ús de la tecnologia en cocteleria
Informació adicionalImprescindible marcar que li interessa el curs en la seua zona privada en la web, una vegada li arribe el missatge de PRESELECCIONAT/A.