Logo de CdT Online Zona privada
Logo de CdT Online

FN04524: MESTRATGE EN ARROSSOS DE CULTIU TRADICIONAL

De 28/10/2024 al 28/10/2024
Tancat
Termini d'inscripció de 25/07/2024 a 24/10/2024
Cuina/Rebosteria
CDT ALICANTE
Exclusivament Ocupats
Tornar
Plaç d'inscripció tancat
HorariDe 09.00 a 14.00h.
Duració5 horas
DocentsHERNANDEZ PUCH, JUAN PABLO
Contactecdt_alicante@turismecv.es965938550Necessites saber més?
Direcció d'imparticióCATEDRÀTIC JAUME MAS I PORCEL Nº 4, 03005, Alacant/Alicante
Compartir aquest curs
Dirigit aPreferentment a persones ocupades en el sector hostaleria/turisme de la Comunitat Valenciana, de l'àrea corresponent al curs sol·licitat.
RequisitsHaver realitzat la inscripció en la web https://cdt.gva.es/va aportant la documentació corresponent en vigor (DNI / N.I.E. i NÒMINA / DARDE), o bé, autoritzar la consulta PAI en emplenar la inscripció.
Objectius1. Comprendre la història i la cultura dels arrossos tradicionals 2. Dominar les tècniques de cocció d'arrossos tradicionals 3. Seleccionar i utilitzar ingredients de qualitat 4. Conéixer varietats d'arròs i els seus usos culinaris 5. Promoure pràctiques sostenibles i respectuoses amb el medi ambient
Continguts- Origen i evolució del cultiu d'arròs: o Història del cultiu d'arròs en diferents cultures i regions. o Importància cultural i econòmica de l'arròs en la gastronomia tradicional. - Festivitats i tradicions associades amb l'arròs: o Festivitats i tradicions culturals vinculades amb l'arròs. - Tipus d'arròs i les seues característiques: o Descripció de les principals varietats d'arròs utilitzades en la cuina tradicional. o Propietats i aplicacions culinàries de cada varietat. - Selecció i emmagatzematge d'arròs: o Tècniques per a seleccionar, emmagatzemar i preparar arròs d'alta qualitat. - Mètodes de cocció de l'arròs: o Tècniques tradicionals de cocció de l'arròs, incloent bollit, vaporitzat i al forn. - Preparació de caldos i bases per a arrossos: o Elaboració de caldos i bases tradicionals per a enriquir el sabor de l'arròs. - Ús d'equipament tradicional: o Ferramentes i utensilis tradicionals utilitzats en la preparació d'arròs. - Receptes clàssiques i regionals: o Preparació de receptes clàssiques d'arrossos tradicionals de diverses regions. - Pràctiques sostenibles en el cultiu d'arròs: o Mètodes de cultiu respectuosos amb el medi ambient i sostenibles. - Reducció del desaprofitament alimentari: o Estratègies per a minimitzar el desaprofitament en la preparació d'arrossos. - Fusió de tradició i innovació: o Com combinar tècniques tradicionals amb enfocaments moderns per a crear plats innovadors. - Presentació i plating: o Tècniques per a la presentació visual atractiva de plats d'arròs.
Informació adicionalImprescindible marcar que li interessa el curs en la seua zona privada en la web, una vegada li arribe el missatge de PRESELECCIONAT/A.

Pròxims cursos