FN04524: MESTRATGE EN ARROSSOS DE CULTIU TRADICIONAL
De 28/10/2024 al 28/10/2024
Tancat
Termini d'inscripció de 25/07/2024 a 24/10/2024
Cuina/Rebosteria
CDT ALICANTE
Exclusivament Ocupats
Tornar
Plaç d'inscripció tancat
HorariDe 09.00 a 14.00h.
Duració5 horas
DocentsHERNANDEZ PUCH, JUAN PABLO
Direcció d'imparticióCATEDRÀTIC JAUME MAS I PORCEL Nº 4, 03005, Alacant/Alicante
Dirigit aPreferentment a persones ocupades en el sector hostaleria/turisme de la Comunitat Valenciana, de l'àrea corresponent al curs sol·licitat.
RequisitsHaver realitzat la inscripció en la web https://cdt.gva.es/va aportant la documentació corresponent en vigor (DNI / N.I.E. i NÒMINA / DARDE), o bé, autoritzar la consulta PAI en emplenar la inscripció.
Objectius1. Comprendre la història i la cultura dels arrossos tradicionals
2. Dominar les tècniques de cocció d'arrossos tradicionals
3. Seleccionar i utilitzar ingredients de qualitat
4. Conéixer varietats d'arròs i els seus usos culinaris
5. Promoure pràctiques sostenibles i respectuoses amb el medi ambient
Continguts- Origen i evolució del cultiu d'arròs:
o Història del cultiu d'arròs en diferents cultures i regions.
o Importància cultural i econòmica de l'arròs en la gastronomia tradicional.
- Festivitats i tradicions associades amb l'arròs:
o Festivitats i tradicions culturals vinculades amb l'arròs.
- Tipus d'arròs i les seues característiques:
o Descripció de les principals varietats d'arròs utilitzades en la cuina tradicional.
o Propietats i aplicacions culinàries de cada varietat.
- Selecció i emmagatzematge d'arròs:
o Tècniques per a seleccionar, emmagatzemar i preparar arròs d'alta qualitat.
- Mètodes de cocció de l'arròs:
o Tècniques tradicionals de cocció de l'arròs, incloent bollit, vaporitzat i al forn.
- Preparació de caldos i bases per a arrossos:
o Elaboració de caldos i bases tradicionals per a enriquir el sabor de l'arròs.
- Ús d'equipament tradicional:
o Ferramentes i utensilis tradicionals utilitzats en la preparació d'arròs.
- Receptes clàssiques i regionals:
o Preparació de receptes clàssiques d'arrossos tradicionals de diverses regions.
- Pràctiques sostenibles en el cultiu d'arròs:
o Mètodes de cultiu respectuosos amb el medi ambient i sostenibles.
- Reducció del desaprofitament alimentari:
o Estratègies per a minimitzar el desaprofitament en la preparació d'arrossos.
- Fusió de tradició i innovació:
o Com combinar tècniques tradicionals amb enfocaments moderns per a crear plats innovadors.
- Presentació i plating:
o Tècniques per a la presentació visual atractiva de plats d'arròs.
Informació adicionalImprescindible marcar que li interessa el curs en la seua zona privada en la web, una vegada li arribe el missatge de PRESELECCIONAT/A.