Logo de CdT Online Zona privada
Logo de CdT Online

FN01225: PERFECCIONAMENT DE PERSONAL DE SALA: TÈCNIQUES DE PLANXA

De 24/03/2025 al 04/04/2025
Tancat
Termini d'inscripció de 17/02/2025 a 21/03/2025
Servei/Sala
CDT BENIDORM
Preferentment Aturats
Tornar
Plaç d'inscripció tancat
Horaride 9:30 a 13:30 h.
Duració40 horas
DocentsGALLEGO NAVARRO, JUAN FRANCISCO
Contactecdt_benidorm@turismecv.es965594936Necessites saber més?
Direcció d'imparticióAV. BENISSA, 4, 03502, Benidorm
Compartir aquest curs
Dirigit aPreferentment a persones desocupades en el sector turístic de la Comunitat Valenciana.
RequisitsRealitzar inscripció telemàtica en la web https://cdt.gva.es/va, autoritzant a consultar les seues dades identificatives, o en cas contrari adjuntar NIF/NIE, NÒMINA o DARDE en vigor.
ObjectiusEn finalitzar el curs, els participants seran capaços de: 1. Dominar el maneig de la planxa i les seues ferramentes per a la preparació eficient d'aliments. 2. Aplicar tècniques de cocció adequades per a carns, peixos, verdures i altres productes de bar. 3. Preparar tapes fredes atractives i de ràpida execució per a un servici dinàmic. 4. Presentar plats i tapes amb estètica i qualitat gastronòmica.
ContingutsMòdul 1: Introducció al Planxista i Tapes de Bar - Funció del planxista i de l'encarregat de tapes en un bar. - Organització de l'àrea de treball: estacions de planxa i tapes fredes. - Higiene i seguretat en la manipulació d'aliments. Mòdul 2: Coneixent la Planxa i els seus Tècniques - Tipus de planxes i el seu manteniment (ferro, crom, antiadherent). - Ús correcte d'espàtules, pinces, campanes tèrmiques i altres utensilis. - Tècniques bàsiques: segellament, caramel·lització, marcat i temperatura adequada. - Control del temps i punts de cocció en carns i peixos. Mòdul 3: Preparacions de Planxista - Carns a la planxa: - Sàndwitxos i entrepans: pans adequats, farciments i tècniques de muntatge. - Xoriços i embotits: preparació i combinacions amb guarnicions. - Ous i truites ràpides: tècniques per a desdejunis i tapes calentes. - Verdures a la planxa: com a acompanyaments i opcions vegetarianes. Mòdul 4: Tapes Fredes ¿ Preparació i Presentació - Introducció a les tapes: concepte i tipus de tapes fredes. - Tècniques de tall i presentació de companatges i formatges. - Muntatge de "montaditos", pinxos i bruschettas. - Ensalades russes i altres preparats freds ràpids. - Salses i amaniments per a tapes: allioli, romesco, maioneses saboritzades. - Decoració i emplatat atractiu per a tapes fredes. Mòdul 5: Organització i Servici Ràpid en Cuina de Bar - Temps de preparació i despatx en servici de bar. - Coordinació amb barra i saló per a agilitzar comandes. - Preparacions prèvies per a optimitzar temps de cuina. - Ús eficient d'ingredients per a minimitzar desaprofitaments. - Presentació de plats i tapes concorde a la identitat del bar.
Informació adicionalPer a poder ser SELECCIONAT/ADA, haurà de marcar que li interessa el curs en la seua zona privada de la web, una vegada estiga PRESELECCIONAT/ADA

Pròxims cursos