FN01225: PERFECCIONAMENT DE PERSONAL DE SALA: TÈCNIQUES DE PLANXA
De 24/03/2025 al 04/04/2025
Tancat
Termini d'inscripció de 17/02/2025 a 21/03/2025
Servei/Sala
CDT BENIDORM
Preferentment Aturats
Tornar
Plaç d'inscripció tancat
Horaride 9:30 a 13:30 h.
Duració40 horas
DocentsGALLEGO NAVARRO, JUAN FRANCISCO
Direcció d'imparticióAV. BENISSA, 4, 03502, Benidorm
Dirigit aPreferentment a persones desocupades en el sector turístic de la Comunitat Valenciana.
RequisitsRealitzar inscripció telemàtica en la web https://cdt.gva.es/va, autoritzant a consultar les seues dades identificatives, o en cas contrari adjuntar NIF/NIE, NÒMINA o DARDE en vigor.
ObjectiusEn finalitzar el curs, els participants seran capaços de:
1. Dominar el maneig de la planxa i les seues ferramentes per a la preparació eficient d'aliments.
2. Aplicar tècniques de cocció adequades per a carns, peixos, verdures i altres productes de bar.
3. Preparar tapes fredes atractives i de ràpida execució per a un servici dinàmic.
4. Presentar plats i tapes amb estètica i qualitat gastronòmica.
ContingutsMòdul 1: Introducció al Planxista i Tapes de Bar
- Funció del planxista i de l'encarregat de tapes en un bar.
- Organització de l'àrea de treball: estacions de planxa i tapes fredes.
- Higiene i seguretat en la manipulació d'aliments.
Mòdul 2: Coneixent la Planxa i els seus Tècniques
- Tipus de planxes i el seu manteniment (ferro, crom, antiadherent).
- Ús correcte d'espàtules, pinces, campanes tèrmiques i altres utensilis.
- Tècniques bàsiques: segellament, caramel·lització, marcat i temperatura adequada.
- Control del temps i punts de cocció en carns i peixos.
Mòdul 3: Preparacions de Planxista
- Carns a la planxa:
- Sàndwitxos i entrepans: pans adequats, farciments i tècniques de muntatge.
- Xoriços i embotits: preparació i combinacions amb guarnicions.
- Ous i truites ràpides: tècniques per a desdejunis i tapes calentes.
- Verdures a la planxa: com a acompanyaments i opcions vegetarianes.
Mòdul 4: Tapes Fredes ¿ Preparació i Presentació
- Introducció a les tapes: concepte i tipus de tapes fredes.
- Tècniques de tall i presentació de companatges i formatges.
- Muntatge de "montaditos", pinxos i bruschettas.
- Ensalades russes i altres preparats freds ràpids.
- Salses i amaniments per a tapes: allioli, romesco, maioneses saboritzades.
- Decoració i emplatat atractiu per a tapes fredes.
Mòdul 5: Organització i Servici Ràpid en Cuina de Bar
- Temps de preparació i despatx en servici de bar.
- Coordinació amb barra i saló per a agilitzar comandes.
- Preparacions prèvies per a optimitzar temps de cuina.
- Ús eficient d'ingredients per a minimitzar desaprofitaments.
- Presentació de plats i tapes concorde a la identitat del bar.
Informació adicionalPer a poder ser SELECCIONAT/ADA, haurà de marcar que li interessa el curs en la seua zona privada de la web, una vegada estiga PRESELECCIONAT/ADA