FN01425: PERFECCIONAMENT DE PERSONAL DE SALA: ELABORACIONS DE TAPES CALENTES PER A BARRA
De 28/04/2025 al 13/05/2025
Tancat
Termini d'inscripció de 21/02/2025 a 24/04/2025
Servei/Sala
CDT BENIDORM
Preferentment Aturats
Tornar
Plaç d'inscripció tancat
Horari28, 29, 30/04 y de 05 a 13/05 de 9:30 a 13:30 h.
Duració40 horas
DocentsGALLEGO NAVARRO, JUAN FRANCISCO
Direcció d'imparticióAV. BENISSA, 4, 03502, Benidorm
Dirigit aPreferentment a persones desocupades en el sector turístic de la Comunitat Valenciana.
RequisitsRealitzar inscripció telemàtica en la web https://cdt.gva.es/va, autoritzant a consultar les seues dades identificatives, o en cas contrari adjuntar NIF/NIE, NÒMINA o DARDE en vigor.
ObjectiusEn finalitzar el curs, els participants seran capaços de:
1. Conéixer el concepte de tapes calentes i la seua importància en la gastronomia de bar.
2. Aplicar tècniques de cuina ràpida per a preparar tapes calentes de manera eficient.
3. Manejar adequadament la planxa, fregidora i forn per a diferents tipus de tapes.
4. Organitzar el treball en cuina per a un servici àgil i coordinat amb barra i saló.
ContingutsMòdul 1: Introducció a les Tapes Calentes
¿ Origen i evolució de les tapes en la gastronomia.
¿ Diferències entre tapes fredes i calentes.
¿ Ingredients bàsics i combinacions populars.
Mòdul 2: Tècniques de Cuina per a Tapes Calentes
¿ Ús eficient de la planxa per a carns, peixos i vegetals.
¿ Fritades: tècniques per a croquetes, calamars, creïlles braves i altres fregits.
¿ Enfornat i gratinats: preparació de cassoles, *montaditos i pinxos calentes.
¿ Saltats i guisats ràpids: tècniques per a tapes amb salses i sabors intensos.
Mòdul 3: Preparació de Tapes Clàssiques i Modernes
¿ Tapes de carn
¿ Tapes de peix i marisc
¿ Tapes de verdures
¿ Tapes amb ou
¿ Tapes innovadores: fusió d'ingredients, tècniques modernes i noves presentacions.
Mòdul 4: Organització i Servici Ràpid
¿ Temps de preparació i despatx en un servici de bar.
¿ Coordinació amb barra i saló per a agilitzar comandes.
¿ Preparacions prèvies per a optimitzar temps.
¿ Ús eficient d'ingredients per a minimitzar desaprofitaments.
Mòdul 5: Presentació i Muntatge de Tapes
¿ Tècniques d'emplatat per a tapes calentes.
¿ Ús de salses i guarnicions per a realçar sabors i presentació.
¿ Importància de l'estètica i presentació atractiva.
Informació adicionalPer a poder ser SELECCIONAT/ADA, haurà de marcar que li interessa el curs en la seua zona privada de la web, una vegada estiga PRESELECCIONAT/ADA