FN02625: CRAFT BEER: PRESENTACIÓ I TAST DE CERVESES ARTESANALS
De 10/06/2025 al 10/06/2025
Obert
Termini d'inscripció de 21/02/2025 a 09/06/2025
Servei/Sala
CDT BENIDORM
Preferentment Ocupats
Tornar
Inscriure's
Afegir a la meua selecció de cursos
Horaride 09:30 a 13:30 h
Duració4 horas
DocentsLOPEZ BALLESTER, FRANCISCO JAVIER
Direcció d'imparticióAV. BENISSA, 4, 03502, Benidorm
RequisitsRealitzar inscripció telemàtica en la web https://cdt.gva.es/va, autoritzant a consultar les seues dades identificatives, o en cas contrari adjuntar NIF/NIE, NÒMINA o DARDE en vigor.
ObjectiusProporcionar als participants un coneixement integral sobre l'elaboració, el gaudi i la cultura de la cervesa artesanal
Continguts1. Introducció a la cervesa artesanal.
2. Història de la cervesa i la seua evolució.
Diferències entre cervesa industrial i artesanal.
Moviments globals de la cervesa artesanal.
Ingredients de la cervesa:
3. Procés d'elaboració:
Malta: Tipus de maltes i la seua influència en els sabors i colors.
Llúpol: Tipus de llúpols, amargor, aroma i els seus efectes en la cervesa.
Llevat: Tipus de llevats, el seu rol en la fermentació i en els estils de cervesa.
Aigua: Com la qualitat i la mineralització de l'aigua afecten el sabor final de la cervesa.
Maceració: Com s'extrauen els sucres de la malta.
Bollit: Addició de llúpol i la seua influència en el sabor.
Fermentació: Tipus de fermentació (*ale *vs. *lager) i control de la temperatura.
Embotellat i envasat: Com evitar contaminacions i conservar la frescor.
Estils de cervesa.
4 . Anàlisi dels principals estils de cervesa artesanal (*IPA, *Stout, *Porter, *Pilsner, *Witbier, etc.).
Característiques de cada estil: color, sabor, aroma i cos.
Diferències entre cerveses d'alta i baixa fermentació.
Tast i anàlisi sensorial:
5. Tècniques de tast: observació, olfacte, gust.
Identificació de sabors i aromes: malta, llúpol, llevat, efectes de la fermentació.
Maridatge de cerveses amb aliments.
Innovació i tendències en la cervesa artesanal:
6. Noves tendències i estils emergents.
Ús d'ingredients no convencionals (fruites, espècies, herbes).
Tendències sostenibles i de producció responsable.
Aspectes comercials i culturals:
7. Com llançar i gestionar una cervesera artesanal.
La importància de la marca i el màrqueting en el món de la cervesa artesanal.
La cultura de les cerveseries artesanals: des de la fabricació fins a la comunitat.
Tast dels seus estils
Informació adicionalPer a poder ser SELECCIONAT/ADA, haurà de marcar que li interessa el curs en la seua zona privada de la web, una vegada estiga PRESELECCIONAT/ADA